INTERIM INDEX

een lange termijn gedachte handelend

Onderzoek

De arbeidsmarkt: mens versus organisatie, persoonlijke ontwikkeling, organisatieontwikkeling, beweging, leiderschap, ondernemerschap, binding, groei en ga zo maar door. De arbeidsmarkt is een interessant en tegelijkertijd weerbarstig terrein, continu aan verandering onderhevig, en niet alleen in ons speelveld van tijdelijke en vaste managementposities. Bedrijven en organisaties die het onderscheid willen maken en die inzetten op continuïteit van hun onderneming moeten hierop acteren of nog beter, anticiperen. Dit is geen gemakkelijke opgave. Relevante informatie vanuit de markt speelt een belangrijke rol.

Reden voor ons om specifieke thema’s te onderzoeken, verder uit te diepen en deze kennis vervolgens te delen. Wij zijn overtuigd van de meerwaarde daarvan. Zowel voor bedrijven en organisaties die de ambitie hebben de beste mensen te willen aantrekken als voor de (interim) managers en professionals uit ons Schaekel-netwerk.

Interim Index
De Interim Index onderzoeken hebben als doel inzicht te geven in de trends en ontwikkelingen in de markt voor tijdelijk (en vast) management. Naast analyses over vraag, aanbod en distributiekanalen in deze markt bieden de onderzoeken informatie over diverse aspecten die samenhangen met het onder meer zelfstandig ondernemerschap van de respondenten. Vanaf 2008 voeren wij dit onderzoek periodiek uit onder hoogopgeleiden die actief zijn in management- en directieposities, interim of vast. Onze partner hierbij is onder meer TNO.

Eerdere onderzoeksrapporten kunt u downloaden via het menu aan de linkerkant op deze pagina. De resultaten van het 14e onderzoek bijvoorbeeld, deze vindt u hier.

Onderzoek: Visie op de arbeidsmarkt voor tijdelijk en vast management volgens managers en directeuren
212 managers en directeuren delen hun verwachtingen over het aanbod van managementfuncties in de organisatie waarin zij actief zijn. Welke paden bewandelen zij op zoek naar talent? Waar lopen zij tegenaan? Dit onderzoek is tegelijkertijd uitgevoerd met het 11e Interim Index onderzoek waarmee een totaalbeeld op de markt voor tijdelijk en vast management ontstaat.

Organisaties nog onvoldoende voorbereid op schaarste
Het aantal vacante posities zal toenemen, verwacht een deel van de ondervraagde managers en directeuren. Een van de belangrijkste redenen die zij noemen voor het ontstaan van vacante posities is vervanging. Uit het onderzoek blijkt verder dat het gemiddeld 12 weken duurt voordat de geschikte kandidaat/manager is gevonden.

Lees meer in het persbericht
Download het onderzoeksrapport

 

 

 

schaekel&partners

Maliebaan 24-26
3581 CP Utrecht
tel: 030 - 8783640
info@schaekel.nl
KVK 56779399
IBAN NL63ABNA0623100266
BTW NL852298626B01

fotografie door Judith Cappon | webdesign door 11M