MEDIA

MET

redelijke en eerlijke condities

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

 

Terugkijken 2017 en voorblikken 2018

Pand 165x109Terugkijken en vooruitblikken, het is goed om daarbij stil te staan aan het begin van het jaar.

Vorig jaar verwachtten wij een jaar waarin duidelijk zichtbaar zou worden dat de arbeidsmarkt krapper aan het worden is. Letterlijk: wij ervaren een verschuiving van schaarste: van opdrachten/vacatures naar kandidaten.

Lees meer...

De loopbaan van ... Tom van Noort

Tom van Noort groot 165 157pxEen bureau als het onze ziet en spreekt veel managers en ondernemers. Dat maakt het werk zo boeiend.

Zo spraken wij met Tom van Noort, algemeen directeur van WoningNet. Welke keuzes heeft hij in zijn loopbaan gemaakt? Welke ontwikkelingen ziet hij in de markt die van invloed zijn op bedrijven en organisaties? Hoe blijft hij energiek en alert? U leest het in het interview dat wij met hem hadden.

Lees meer...

Even voorstellen: Ivo Blommaart van ABD Interim

Ivo 160x160
Als bureau ontmoeten wij veel managers en ondernemers.

Recent ontmoetten wij Ivo Blommaart, Management Development Consultant bij Bureau Algemene Bestuursdienst, meer specifiek ABD Interim. Wat is de rol van ABD Interim en wat doet de Rijksoverheid in het kader van management development? Wij vroegen het hem.

 

Lees meer...

Het jaar 2016: het vakmanschap is terug

Pand 165x109

 

Als er iets is dat in 2016 duidelijk is geworden, is dit het wel: het gaat veel beter dan wij dachten. Neem nu de arbeidsmarkt. Is deze beter geworden? Vanuit het perspectief van de kandidaat zeker.

 

Lees meer...

Heeft u voor mij 3 advocaten en een bosje contracten

Door Charles de Monchy, Schaekel & Partners

foto bij blog CM

Een blog over de juridische industrie. U denkt "saaaai" en misschien klopt dat ook wel. Toch wil ik u dit niet onthouden, aangezien juist hier een aantal interessante ontwikkelingen gaande zijn, die van belang zijn voor alle professionele dienstverleners.

 

 

Lees meer...

Van uurtje factuurtje naar pay per use

Door Charles de Monchy, Schaekel & Partners

waterglas 165

U herkent dit ongetwijfeld: professionele dienstverleners zoals consultants, adviseurs, advocaten en interim managers laten zich het liefst belonen naar inspanning: 'uren maal tarief' is tot nu toe het meest gangbare verdienmodel. Toch staat dit model al enige jaren onder druk door een aantal steeds sterker wordende trends.

Lees meer...

Overheid kiest 12 bureaus voor interim management

Schaekel & Partners heeft in samenwerking met Atos (onze moedermaatschappij tot 2012) de rijksbrede aanbesteding Strategisch Interim Management gewonnen.

Er zijn in totaal 3 interim management ‘kavels’ aanbesteed. Schaekel & Partners heeft het perceel gewonnen waarin de zwaarste posities zijn ondergebracht. De raamovereenkomst is per 1 februari 2016 van kracht. Interim management kan vanaf dat moment door de verschillende departementen rijksbreed worden ingekocht via de mantel Interim Management en Organisatieadvies (IMOA-mantel). Lees hier meer en/of download de brochure.

De nieuwe professional: 3 nieuwe eisen om te overleven

Door Charles de Monchy, Schaekel & Partners

robot165x94

Voor mij staat als een paal boven water dat de markt voor hoogopgeleide professionals en leidinggevenden competitiever zal zijn dan nooit tevoren. Het is een vereiste geworden jezelf op een radicaal andere manier te profileren.

Een aantal trends geeft daarvoor aanleiding.

Lees meer...

Bekende namen weer in top 10 van beste interim management bureaus

Zoals ieder jaar heeft het blad Management Team een top 10 samengesteld van beste Interim Management bureaus. Als onderdeel van het jaarlijks lezersonderzoek naar de beste dienstverleners en consultants. Het onderzoek rangschikt de bureaus op basis van een aanbevelingsscore. In totaal deden 747 mensen mee aan het onderzoek. Lees hier meer over hoe het onderzoek tot stand is gekomen.

Lees meer...

Het boek van ... Jan Kwint

Regelmatig bespreken wij boeken. Wij vragen mensen naar een boek dat hen heeft geïnspireerd of gegrepen.
Jan Kwint, algemeen directeur bij LTP Business Psychologists, deelt een van zijn boek-ervaringen met ons.

JanKwint web

Ik ben een beetje uitgekeken op de management 'literatuur'.

Het is mij allemaal te voorspelbaar en te weinig inspirerend. Met name tijdens vakanties is het dan lekker om een aantal titels van de bestsellerlijst van bol.com te lezen. Althans, als de kinderen lekker aan het spelen zijn...

Lees meer...

Workshop Personal Value Proposition

Afgelopen maand is de eerste workshop Personal Value Proposition van start gegaan. De doelstelling was om in een klein, vertrouwd gezelschap vast te stellen wat je voor anderen kunt betekenen (de waarde propositie) en hoe je die waarde kunt verbinden aan de kennis en ervaring, die je de afgelopen jaren hebt opgebouwd.

Lees meer...

De andere loopbaan: Schaekel-team loopt NY marathon

TeamNY web

Schaekel & Partners Team loopt New York Marathon: een spijkerbroek en nette schoenen

Een lastig dilemma voor het Schaekel team, dat met 5 personen de New York Marathon gaat lopen: wat neem je mee? Allereerst loopschoenen. Maar wat nog meer? Mannen hebben minder keuze dan vrouwen als het op kleding aankomt. De spijkerbroek, zo blijkt, gaat als tweede in de tas. En ja, ook maar een paar wat betere schoenen.

Lees meer...

De loopbaan van ... Alie Doorten

ADoorten web

Met je handen in de olie

Een bureau als het onze ziet en spreekt erg veel managers en ondernemers. Dat maakt het werk zo boeiend! Zo’n 15 jaar geleden was Alie Doorten CEO van een van de grootste Amsterdamse advocatenconcerns (Baker & McKenzie).


Alie besloot 7 jaar geleden haar positie in te leveren voor het realiseren van een droom: het produceren en verkopen van olijfolie, van hoogwaardige kwaliteit uiteraard. Wij kijken terug met haar op deze opmerkelijke switch.

Lees meer...

Future Fit: de loop van de loopbaan

Vanuit diverse opdrachtgevers kregen wij steeds meer vragen over een nieuw fenomeen: wat te doen met mensen van wie de organisatie vermoedt dat zij over 1 à 2 jaar zullen uitfaseren? Noem het de fase nog voor outplacement. De afgelopen jaren hebben wij veel onderzoek hiernaar gedaan.

Lees meer...

Even voorstellen ... Huib van Kollenburg

2015 Huib web 100x133

Schaekel & Partners groeit en heeft als gevolg daarvan haar team uitgebreid met Huib van Kollenburg. Huib heeft zich als partner verbonden aan onze organisatie. Zijn expertise ligt op de dienstverlening aan de publieke sector en de gezondheidszorg.

Huib is voor veel relaties een bekend gezicht. Hij is lange tijd actief geweest bij Atos Interim Management, de rechtsvoorganger van Schaekel & Partners. De afgelopen jaren werkte hij als account director sector Public bij Atos. Wie is Huib en wat drijft hem? Een interview.

Lees meer...

 

schaekel&partners

Maliebaan 24-26
3581 CP Utrecht
tel: 030 - 8783640
info@schaekel.nl
KVK 56779399
IBAN NL63ABNA0623100266
BTW NL852298626B01

fotografie door Judith Cappon | webdesign door 11M